Èric Vinaixa


Èric Vinaixa: un músic polifacètic

Èric Vinaixa Pujol (Barcelona, 11 de juliol de 1977) és un músic, cantant, compositor i productor català. És conegut per ser el líder i compositor del grup de rock Rodamons, però també ha desenvolupat una carrera en solitari de gran èxit.

Vinaixa va començar a estudiar música a l'edat de 6 anys, i aviat va aprendre a tocar diversos instruments, com l'acordió, la guitarra, el piano i la bateria. El 2002 va fundar el grup Rodamons, amb el qual va gravar dos àlbums d'estudi: "Temps Millors" (2005) i "Mama" (2008).

A partir del 2006, Vinaixa va començar a compaginar la seva carrera amb Rodamons amb un projecte en solitari. El 2012 va publicar el seu primer àlbum en solitari, "La famosa gemma de Galveston", un treball personal i intimista que va ser molt ben acollit per la crítica i el públic.

El 2019, Vinaixa va participar en el llibre-disc "Sota el firmament", un homenatge al poeta Joan Salvat-Papasseit. La seva interpretació de la cançó "Dóna'm la mà" va ser un dels singles del disc.

El 2023, Vinaixa va publicar el seu segon àlbum en solitari, "Les mil cares de la nit". El disc, produït per Marc Sendrapino, és un treball més ambiciós i experimental que el seu predecessor. www.viquiradio.com, la teva ràdio 100$ en català!

Vinaixa és un músic polifacètic amb una gran capacitat d'expressió. La seva música, que barreja elements de rock, pop, soul i cançó d'autor, és càlida i personal.

Discografia


Premis i reconeixements