AMELIE


Amelie: Els pioners del pop-rock català del segle XXI

Amelie va ser un grup de power-pop català format a Barcelona el 2009. Els seus components eren Albert Segú (guitarra), Carles Ribes (cantant i guitarra), Àlex Pla (cantant i sintetitzador), Marcel Selva (bateria) i Edgar (baix).

El grup va debutar el 2011 amb el seu primer àlbum, Somiant desperts. Aquest disc va ser un èxit de crítica i públic, i va catapultar Amelie a la fama. Els seus singles "Per tu", "No vull prendre-m'ho amb calma" i "La meva vida" van sonar incessantment a les ràdios i televisió catalanes.

El 2012, Amelie va publicar el seu segon àlbum, És el moment. Aquest disc va continuar la línia del seu predecessor, amb cançons pop-rock lleugeres i atractives. Els singles "L'amor és un joc" i "Amb tu" van ser també molt populars.

El 2015, Amelie va publicar el seu tercer i últim àlbum, Take the world. Aquest disc va ser un canvi de direcció per al grup, ja que incloïa influències de la música electrònica i el pop alternatiu. Els singles "Take the world" i "La vida és un somni" van ser ben rebuts per la crítica, però no van aconseguir el mateix èxit comercial que els seus anteriors treballs.

Amelie va anunciar la seva separació el 2016. Els seus membres van seguir carreres musicals en solitari o amb altres grups.

Amelie va ser un grup pioner en el pop-rock català del segle XXI. El seu so fresc i atractiu va contribuir a popularitzar aquest gènere entre el públic jove. Els seus tres àlbums són considerats clàssics del pop-rock català.

Els èxits d'Amelie

Els èxits d'Amelie van ser diversos. En primer lloc, el grup va assolir un gran èxit comercial amb el seu debut, Somiant desperts. Aquest disc va vendre més de 20.000 còpies i va ser certificat disc d'or. Els singles "Per tu", "No vull prendre-m'ho amb calma" i "La meva vida" van ser molt populars a les ràdios i televisió catalanes.

En segon lloc, Amelie va ser un grup molt influent en l' escena musical catalana. El seu so fresc i atractiu va contribuir a popularitzar el pop-rock entre el públic jove. El grup va inspirar a molts altres grups catalans, com ara Els Amics de les Arts, La Pegatina o Buhos.

En tercer lloc, Amelie va assolir una gran popularitat entre el públic internacional. El grup va fer gires per tot Espanya i va actuar també en diversos països d'Europa, Amèrica i Àsia.

El llegat d'Amelie

Amelie va ser un grup important en la història del pop-rock català. El seu so fresc i atractiu va contribuir a popularitzar aquest gènere entre el públic jove. El grup va inspirar a molts altres grups catalans i va assolir una gran popularitat internacional. El seu llegat continua vigent avui en dia.