Maria Hein

La cantautora de Felanitx Maria Hein és una de les revelacions més dolces de l’escena mallorquina. L’estiu passat va penjar un clip amb una de les seues primeres cançons, “Idò un cafè”, i amb poc manco d’un any ha enllestit el primer disc, Continent i contingut (Hidden Track Records, 2021), produït per Ferran Palau.


Per Frederic Cervelló Rodes

Foto: Marta Mas

Maria Hein és una jove músic de Felanitx (Mallorca). Després d’anys de formació com a pianista i de penjar alguns covers a les xarxes, l’any 2019 va decidir-se a compondre les seves pròpies cançons. Unes cançons que es mouen entre el pop i el folk, amb referents com Maria del Mar Bonet, Núria Graham, Joan Miquel Oliver i Antònia Font, lletres quotidianes i nostàlgiques i un paisatge clarament mediterrani. L’estiu del 2020, na Maria va penjar un parell de cançons, “No te veig” i “Idò un cafè” en diverses plataformes de streaming que van captar l’atenció del segell Hidden Track Records i de l’agència Pértiga Music.

L’octubre del 2021 va publicar el seu disc de debut, Continent i contingut (Hidden Track Records), produït per Ferran Palau i amb una sonoritat senzilla i minimalista, marca de la casa del pop metafísic. El disc es va gravar i mesclar a l’estudi d’en Panxii Badii a Banyoles, amb la Maria Hein a la guitarra, veu, piano i teclats, en Ferran Palau a la bateria i teclats i en Dani Comas al baix. El master va anar a càrrec d’en Víctor Garcia. La cançó “Els teus ulls davant la mar” es va gravar a ca’n Ginés Valverde (Felanitx) amb la Maria a la guitarra, veu i teclats i en Jordi Matas al baix, producció i mescla. El disseny del disc és obra de COURE i les fotos de Marta Mas Gironès.

Bona mostra de la bona acceptació d’aquest disc, són els dos Premis Enderrock de la música Balear 2021 que va guanyar la Maria: Millor Artista Revelació i Millor cançó per “Sa teva presència”.