Reïna

Descobrint el cicle vital de les flors, Reïna ens presenta el seu nou senzill, "Flors".


Després d'aconseguir la victòria al Sona9 2020, la banda manacorina Reïna va sorprendre amb el seu primer doble senzill, "Coneixement del medi" (autoeditat, 2020), seguit del disc de pop illenc, "Arts marcials" (U98 Music, 2021), que va ser guardonat amb el Premi Enderrock de la Música Balear al millor disc revelació per la crítica. Ara, aquest quartet ens prepara per al seu proper treball, titulat "Retirada a temps" (El Jardí Amagat / Bankrobber, 2023), que s'estrenarà aquesta tardor. I justament, avui tenim l'honor de presentar-vos en exclusiva el seu nou senzill, "Flors".


"Flors" ens ofereix una perspectiva diferent de les primeres cançons més ingènues del quartet. Amb lletres sempre sensibles i sense por d'explorar els costats més foscos de l'amor i de la vida, Reïna decideix acostar-se amb més força i fins i tot amb certa indignació.


Aquesta cançó és una autèntica al·legoria que pren el cicle vital d'un jardí de flors que es marceix quan no se'n cuida. La lletra ens diu: "Just davant ca teva no hi ha flors, i tu saps bé que és culpa teva". La cançó es compon de quatre estrofes, cada una representant una etapa diferent: les flors que neixen, les flors que viuen, les flors que moren i les flors que ja no hi són. A mesura que la vida i el paisatge es tornen més durs, la cançó també adquireix força, amb guitarres afilades i una veu inusualment potent a càrrec de Carme Vives.


La banda ens revela: "Aquesta és la primera cançó que vam compondre per al nou disc i, per això, serà també la que l'obrirà". Curiosament, "Flors" va néixer d'una lletra que inicialment havia estat descartada, ja que no encaixava del tot amb les altres. No obstant això, quan vam començar a posar música i a treballar-la al local, vam veure clarament que volíem que el nou disc seguís aquesta línia. Ha passat per diverses versions, en principi era més orientada a la guitarra i es basava en la repetició de dos acords, aprofitant l'energia i la intensitat de cada instrumentista. L'hem tocat diverses vegades en directe d'aquesta manera, i les versions anaven canviant fins que, finalment, en produir-la amb en Jorra Santiago [Jorra i Gomorra], vam arribar a la versió final. El que més ens agrada d'aquesta cançó és com evoluciona i com camina, sense seguir l'estructura típica d'alternar estrofes amb tornada.


Amb "Flors", Reïna ens ofereix un tast del seu nou àlbum i ens captiva amb la seva evolució musical. Estigueu atents a aquesta banda prometedora i a la seva proposta artística en constant creixement.