Què és un podcast?


T'has preguntat què és un podcast i quin és l'objectiu del podcasting? La veritat és que actualment els podcast s'han posat molt de moda, per la qual cosa cada cop són més les persones que incursionen en aquest tipus de projectes. És per això que considerem que actualment és molt important tenir la informació necessària sobre aquests.

Tenint en compte el gran èxit que té i l'impacte que aquests poden arribar a tenir, és important que tinguis més informació perquè puguis determinar si podrien arribar a ajustar-se a les teves campanyes de Màrqueting Digital o als teus futurs projectes.


Què és un podcast?

El podcast és una publicació en format d'àudio que es pot escoltar en línia de forma personalitzada, per mitjà de streaming o directament des del nostre dispositiu després d'haver-lo descarregat. Així mateix, es tracta de programes que es realitzen de forma periòdica, per la qual cosa podem trobar-nos amb temporades, nou contingut setmanalment, etc.


En poques paraules, podem dir que un podcast és un arxiu multimèdia que està preparat per poder ser escoltat pels usuaris , com si es tracta d'un programa de ràdio en línia al qual els usuaris tenen accés pràcticament en qualsevol moment.


Avui dia els podcast solen ser usats com una estratègia de difusió de contingut dins del que seria el inbound màrqueting, més específicament com a àudio màrqueting.


La paraula “podcast” està composta de dues paraules angleses: pod i broadcast, que de forma directa es pot traduir com “ difusió multimèdia portàtil”. Un detall important que hem de tenir en compte és que des d'un mateix servidor es pot escoltar l'arxiu d'àudio d'una forma en línia, podent-se escoltar en línia i, depenent de la plataforma on estigui disponible, descarregant-se per ser gaudit en qualsevol moment.


Podcast, podcasting i podcasters

Hem de tenir clar que podcast i podcasting no és el mateix, ja que el primer fa referència al fitxer d'àudio, mentre que el segon es refereix en si a l'acció de distribuir aquest fitxer d'àudio. Actualment un dels sistemes de distribució més habituals i senzills és a través del feed RSS, així com de diferents plataformes d'àudio com Spotify i fins i tot en alguns casos mitjançant un format amb vídeo com pot ser a YouTube.


D'altra banda, els podcasters són les persones que s'encarreguen de crear aquest tipus de contingut multimèdia, sent les persones que enregistren el contingut en format MP3 o, si ells ho desitgen, també en format de vídeo i altres formats depenent de les plataformes en què distribueixin el contingut.


Actualment la ràdio convencional és la que s'ha hagut d'adaptar i ha acabat seguint els passos d'ells podcast més populars, ja que aquests compten amb un aire de frescor i saben com poden fer que els usuaris es mantingui interessats en el contingut que publiquen cada cert temps. Això vol dir que el podcast ha acabat canviant completament el món de la ràdio convencional.