Buhos
Buhos és un grup de rock festiu, amb influències del reggae i l'ska i en constant evolució musical, fundat a Calafell al Baix Penedès l'any 2005. 


Història

Primera etapa (2007-2013)

L'any 2007, després de la seva fundació s'editava la seva primera maqueta Rebelión en la plaza. El grup va adquirir més popularitat després d'un seguit de cançons sobre el FC Barcelona que van gravar per les cadenes de ràdio Ona FM i RAC1. També van publicar cançons satíriques sobre l'actualitat per als programes de Televisió de Catalunya: APM i Zona zàpping. Durant aquest temps, la banda dedica una gran part del seu repertori a versionar cançons, a excepció d'alguns temes propis.

Encara en la primera etapa, Buhos van animar totes les celebracions dels títols que va guanyar el Barça amb Pep Guardiola a la plaça de Catalunya i a l'Arc del Triomf. Durant els primers anys de carrera, les cançons que es podien escoltar als concerts de Buhos eren versions d'altres grups i temes propis, dels quals destaquen «Nen dels 80» (amb Gerard Quintana), «Messi» (primera cançó dedicada a l'astre argentí, després li van dedicar centenars), «Birres i més Birres», «Estoy Quemao», «Botellón» i «Festa Major».

De totes les maquetes que Buhos va gravar en els seus inicis, van fer un recopilatori anomenat Gratis hits (2010).

Segona etapa (2014-actualitat)

L'any 2014 comença la segona etapa musical del grup amb una formació renovada i el llançament del disc Natura salvatge, un disc ple de temes propis que marcarà l'estil d'aquesta nova etapa, ja que a banda de buscar el ball i la festa, són una clara declaració de la posició del grup davant el món actual.

Amb el llançament d'aquest àlbum fan gira per escenaris com la primera edició del Clownia, l'Acampada Jove o les Festes de la Mercè.

Més tard, el 29 de març de 2016 surt a la venda Lluna plena, un treball més madur i que consolida Buhos com un dels grups punters de l'escena mestissa catalana. Van presentar el disc al Clownia per la revetlla de Sant Joan i, després de tot un estiu amb concerts consecutius, a finals d'any van rebre el premi al Disc Català de l'Any de Ràdio 4 i el premi Enderrock al millor videoclip per Barcelona s'il·lumina. Mesos després, al desembre del mateix any van fer la cançó de Nadal de TV3 del 2016, titulada «Campanes de benvinguda».

L'any 2017 van seguir recorrent el país fins a tancar la gira al novembre a la sala Apolo de Barcelona amb totes les entrades exhaurides mesos abans. El Lluna plena és el disc que permet al grup fer el salt definitiu cap a la professionalitat.

Pocs mesos després del final de la gira presenten, La gran vida, el tercer treball de la seva segona etapa. Primerament, el 19 de gener de 2018 la banda va publicar el seu primer senzill del següent disc, el videoclip de la cançó «Volcans»; en menys d'un mes des de la seva publicació van aconseguir més de 400.000 visualitzacions.Posteriorment, van publicar el disc el 16 de febrer de 2018, i mostra una línia més rockera i lletres més reivindicatives, com «La trama» o «La darrera colònia». Setmanes després de llançar el disc van vendre totes les entrades del concert de presentació del 5 de març, a la sala Razzmatazz de Barcelona, i Volcans la cançó de llançament d'aquest disc esdevé cançó de l'any 2018 per votació del públic de Enderrock.

El 2019 el grup té la gira més espectacular de la seva història, participant als millors escenaris dels Països Catalans: Festivern, Telecogresca, Estrenes de Girona, Lleida, Clownia, Acampada Jove, Canet Rock, Festiuet, Rabolagartija, La Mercè, Reus, Badalona i Santes de Mataró. A més, tenen fins a 70 actuacions com caps de cartell de les millors programacions de la música catalana. A principis d'abril del 2019 surt una cançó inèdita del grup, «Connectats».

Buhos abans de fer una parada per tancar la segona etapa de la seva carrera prepara un concert a Barcelona al Poble Espanyol anomenat Pompeia. El grup va exhaurir les entrades per aquest concert a l'estiu, quan encara quedaven més de tres mesos pel 23 de novembre data de la celebració de l'esdeveniment.[9]

L'última gira de Buhos anomenada «La gran festa» porta al grup calafellenc als millors escenaris dels països catalans ja mencionats i els permet fer concerts per Madrid, Euskadi i sobretot pel País Valencià. Aquests concerts donen als penedesencs la possibilitat de sortir fora de Catalunya i adonar-se que la seva música ha traspassat fronteres i cada vegada hi ha més gent que els segueix. A Spotify, el grup arriba a 248.722 oients mensuals essent «Volcans» la cançó més escoltada fins al moment amb 7.053.032 de reproduccions seguida de «Barcelona s'il·lumina» amb 3.800.657 reproduccions


Discografia