Què és un pòdcast?

Autor: Pere Sala Què és un pòdcast? Una guia bàsicaEls pòdcasts han guanyat una gran popularitat en els últims anys, però moltes persones encara es pregunten: Què és un pòdcast exactament? No t'amoïnis, aquí et presentem una guia senzilla i plena de claredat sobre aquesta forma d'entreteniment digital.


Què és un pòdcast?

Un pòdcast és una sèrie d'arxius d'àudio que es distribueixen a través d'Internet. Aquest contingut pot abordar una àmplia varietat de temes, des de notícies i entreteniment fins a educació i entreteniment personal.


Com s'escolta un pòdcast?

L'escolta de pòdcasts és fàcil i accessible per a tothom. Només necessites un dispositiu amb connexió a Internet, com un telèfon intel·ligent, tauleta o ordinador. Pots escoltar pòdcasts a través de plataformes especialitzades com Spotify, Apple Podcasts o Google Pòdcasts. Podeu escoltar la secció de pòdcasts de Viqui Ràdio


Com es fa un pòdcast?

Crear un pòdcast tampoc és tan complicat com pot semblar. Tot el que necessites és un micròfon, algunes habilitats d'edició d'àudio i, per descomptat, una idea o tema que vulguis compartir amb el món. Després, pots pujar els teus episodis a una plataforma de pòdcast perquè altres els puguin escoltar.


Pòdcast comparat amb altres formes de mitjans

La gran diferència entre un pòdcast i altres formes de mitjans és la seva naturalesa a la carta. Pots escoltar els pòdcasts quan vulguis, on vulguis, adaptant-los al teu horari i preferències.


Preguntes freqüents sobre pòdcasts:

Un episodi de pòdcast és una entrega única d'un programa de pòdcast. Pot variar en durada i temàtica.


La majoria dels pòdcasts són gratuïts, finançats per publicitat o donacions. Algunes plataformes ofereixen contingut exclusiu per als subscriptors.


Sí, moltes plataformes permeten descarregar episodis perquè puguis escoltar-los sense connexió a Internet.


Pots utilitzar les funcions de cerca de les plataformes de pòdcasts o explorar les llistes de recomanacions per trobar contingut que t'interessi.


Sí, hi ha pòdcasts disponibles en una àmplia varietat d'idiomes. Moltes plataformes ofereixen filtres d'idioma per facilitar la cerca.


Ara que ja coneixes una mica més sobre els pòdcasts, estàs preparat per explorar el fascinant món de l'entreteniment i l'aprenentatge a través d'aquest mitjà digital cada vegada més popular. Gaudeix de la teva exploració auditiva!

Pod de pòdcast no és un acrònim. La paraula "pòdcast" prové de la combinació de dos termes anglesos:

En resum, "pòdcast" significa "difusió personalitzada a la carta", fent referència a la capacitat de descarregar i escoltar episodis d'àudio a la nostra conveniència, sense necessitat d'estar subjectes a una programació fixa.

Curiositat:

Els pòdcasts poden ser gratuïts o de pagament:

Gratuïts:

De pagament:

Com saber si un pòdcast és gratuït o de pagament:

En resum:

Opcions per a escoltar pòdcasts de pagament:

Avantatges dels pòdcasts de pagament:

Desavantatges dels pòdcasts de pagament:

Recomanacions: