Un nou model de ràdio

Revolucionant la ràdio en  català amb la ràdio participativa

Autor: Pere Sala 14/11/2023


En una era on els mitjans de comunicació evolucionen ràpidament, Viquiràdio destaca com a far d'innovació i participació comunitària. Aquest projecte de ràdio participativa, íntegrament en català, no és només una plataforma de difusió, sinó un moviment que ressona la cultura vibrant i les veus de parla catalana.El naixement de Viquiràdio:

La creació de Viquiràdio va ser impulsada per la visió de crear un espai mediàtic totalment en català, centrat en la inclusivitat i la participació comunitària. Com a gerent de mitjans, jo, Pere Sala, juntament amb un equip de gent apassionada, vam reconèixer la necessitat d'una plataforma on la llengua i cultura catalanes siguin celebrades i propagades.


El model participatiu:

El que distingeix Viquiràdio és el seu model participatiu. Els oients no són només consumidors passius, sinó participants actius. Contribueixen a la creació de contingut, a la presa de decisions i a la configuració de la programació. Aquest model fomenta un sentit de propietat i una connexió més profunda amb l'audiència.


Programació i contingut:

El contingut de Viquiràdio és divers, que abasta des de notícies, programes culturals, a entreteniment i esports. Es posa èmfasi en les notícies internacionals, donant veu a històries comunitàries que sovint no són escoltades en els mitjans de comunicació principals. A més, oferim música en català, debats sobre literatura, història, i programes que celebren el ric patrimoni dels Països Catalans.


Impacte comunitari:

L'impacte de Viquiràdio en la comunitat és profund. S'ha convertit en una plataforma de diàleg i intercanvi cultural, enfortint el sentit d'identitat entre els parlants de català. La ràdio serveix com a catalitzador per a la preservació i educació cultural, especialment per a la generació més jove.


Reptes i direccions futures:

Com a qualsevol empresa innovadora, Viqui ràdio s'enfronta al seu conjunt de reptes, incloent-hi el finançament i l'expansió del seu abast. Els nostres plans futurs inclouen millorar la presència digital, involucrar més els joves, i fomentar aliances que suportin el creixement i la sostenibilitat del projecte.Viquiràdio és més que una estació de ràdio; és una comunitat i un moviment. A mesura que continuem creixent i evolucionant, el nostre compromís de promoure la llengua catalana i la participació es manté ferm.