Dijous Paella

Dijous Paella és un grup de Rumba catalana aparegut a finals del 2003, creat per músics provinents de bandes com ara Brams, Dr. Calypso o Xerramequ Tiquismiquis a iniciativa de Francesc Ribera "Titot" i David Estop.

Actualment el grup està format per Joan López (Caixó), Marc Serrats (Guitarra), Albert Vila (Contrabaix), Rafalito Salazar i Guillem Soler (Teclat).

La formació nasqué amb ganes de crear un so i unes formes noves dins la Rumba Catalana, tot innovant en sonoritats i colors barrejant instruments acústics de camps diversos com ara la cobla, el flamenc o la rumba.

Els primers cantants de la banda foren Francesc Ribera Titot (ànima de Brams, Mesclat, Aramateix i altres projectes) i Àgata Casas. La barreja de rumba i sardana que introduïren va ser una de les grans sorpreses musicals del 2005 i el seu primer disc, Dijous Paella (auto editat) es va endur els premis Enderrock a millor formació de folk, millor disc i millor directe l'any 2006.

El 2007 van anunciar una "congelació indefinida" que va durar més d'un any, fins que el 2009 tornaren amb alguns canvis a la formació: en Titot va deixar el grup pels seus múltiples compromisos amb Mesclat i Aramateix, i el grup derivà cap a sonoritats més roots (en l'àmbit de rumba catalana) i un punt mediterrani, amb les lletres de les cançons de Marc Serrats, Àgata Casas i Albert Vila.

El 2009 aparegué el seu segon i darrer disc fins ara, Vol. II 

Discografia

Dijous Paella (2005)

Vol. II (2009)