Mushkaa

Irma Farelo i Solé, coneguda artísticament com a Mushkaa (Vilassar de Mar, 2004), és una cantant catalana destacada dins l'escena urbana en català per fer música adreçada a dones com a dona.

Trajectòria

És apassionada per la música des de la infantesa. De fet, de menuda va aprendre a tocar la trompeta. Va estudiar la secundària a l'Escola Pia de Mataró.

Va encetar la carrera professional el 2021. La primera cançó que va llançar és «Res Kla», que va arribar a acumular 100.000 reproduccions a Spotify. Ha col·laborat amb artistes més reconeguts de la indústria catalana, com són 31 FAM i Flashy Ice Cream a «Bona Vida» i The Tyets a «Tonteo». A més, el seu senzill del 2023 Sembla Mentida, com que es va viralitzar a TikTok, va arribar al número 17 de les cançons més escoltades de Spotify a escala estatal, amb més de 200.000 reproduccions.

El 2022, es va estrenar a la sala Clap de Mataró al juny i el mes següent va actuar en el festival SantJu Trap de la província de Girona, en què compartia cartell amb Baya Baye, Pol Bordas, Daura Mangara, Spxxn P i Tramma, entre d'altres. Una setmana més tard, va anar al festival Maleducats, on va interpretar el seu primer tema amb Roots a la taula, Greta Farelo de corista i un duo de ballarines com a amenitzadores del xou.

El 2023, mentre començava a estudiar al Taller de Músics, va fer sold out en un concert a la sala Sidecar de Barcelona amb dues setmanes d'antelació. A més, va ser anunciada per al Festival de la Porta Ferrada d'aquell any, acompanyada entre d'altres de La Pegatina, Macaco, El Pot Petit, Núria Graham, Blaumut, Niña Pastori i Mishima. També va participar en l'Strenes Urbana, una secció nova de música urbana emergent del Festival Strenes, juntament amb artistes com Ceaxe, Lildami, Mama Dousha, Sofía Gabanna, Scorpio, Lal'Ba i Figa Flawas.  Notòriament, va publicar el seu primer EP, Tas Loko Mixtape.

Discografia

EP

Senzills