Antònia Font

Antònia Font: el grup mallorquí que va conquistar el pop català

Antònia Font és un grup de música mallorquí format el 1997. El seu so, caracteritzat per la fusió de pop, rock, folk i música mediterrània, i les seves lletres humorístiques i fantasioses, els van convertir en un dels grups més populars del pop català.

Els inicis

Els membres d'Antònia Font es van conèixer a l'escola de música de Palma (Mallorca). Els fundadors del grup van ser Joan Miquel Oliver Ripoll (veu i guitarra), Jaume Manresa (baix), Pere Debon (guitarra) i Pau Debon (teclats). Més tard, es va unir a ells Pere Estarellas (bateria), que va deixar el grup el 2000 i va ser substituït per Joan Roca.

El grup va començar a tocar en concerts a Mallorca i a Barcelona. El seu primer àlbum, Alegrias y Rabias, es va publicar el 2000 i va ser un èxit de crítica i públic.

Els anys de major popularitat

Els anys següents, Antònia Font va publicar una sèrie d'àlbums que van consolidar la seva popularitat. Buenavista Social Club (2002), Això és l'amor (2003), El disc de la selva (2005) i Disco de amor y paz (2007) van ser tots ells èxits de vendes i van rebre nombrosos premis, com ara el Premi Enderrock al millor grup de l'any.

El grup també va començar a actuar en festivals de renom internacional, com ara el Sónar de Barcelona, el Primavera Sound o el Festival Internacional de Benicàssim.

La fi del grup

El 2012, Antònia Font va anunciar la seva separació. Els membres del grup van explicar que volien dedicar-se a altres projectes personals.

El retorn

El 2021, Antònia Font va anunciar el seu retorn. El grup va publicar un nou àlbum, Tot anirà bé, el 2022. L'àlbum va ser un èxit de crítica i públic i va ser nominat al Premi Grammy Llatí al millor àlbum de pop vocal en llengua catalana.

L'origen del nom del grup

El nom del grup, Antònia Font, és un homenatge a una amiga dels membres del grup, Antònia Font, que va morir el 1996. Els membres del grup van explicar que van escollir aquest nom perquè representava "l'esperit lúdic i festiu" de la seva música.

Discografia

Premis