BLAUMUT

             Blaumut

                                                                                                                                                                                                                        Blaumut és una formació musical que combina el folk-pop, la música clàssica i la cançó d'autor.El nom del grup ve de la cançó «Islàndia» del seu disc El turista. Està integrada per Oriol Aymat (violoncel), Xavi de la Iglesia (guitarra i veu), Vassil Lambrinov (violí), Manel Pedrós (bateria) i Manuel Krapovickas (contrabaix i baix elèctric).[Fan lletres plenes d'imatges i arranjaments d'instruments clàssics de corda, que formen l'atmosfera de les seves cançons.

Trajectòria

Vassil Lambrinov i Xavi de la Iglesia van començar el 2003 a fer gravacions casolanes, provant i experimentant amb diverses sonoritats.[4] Des de 2009 el grup ja va actuar en petits escenaris per Barcelona.

L'any 2011 van firmar contracte discogràfic amb Picap, i el setembre de l'any següent van publicar el seu primer àlbum, que portava per títol El turista. El seu primer gran èxit va ser «Pa amb oli i sal», i també la cançó «El turista» va arribar a una gran audiència.Segons Enderrock, El turista va reflectar «aquesta manera de fer del nou grup: tranquil·la i optimista»

El turista (Picap SL, 2012) reflecteix aquesta manera de fer del nou grup: tranquil·la i optimista. Una de les seves cançons, "Islàndia", és la que els dóna nom: "Blaumut és el color d'un paisatge fred i silenciós. Ens va agradar el concepte i com sonava, i ens hi vèiem identificats"..

El setembre de 2013 foren guardonats amb el Premi Cerverí de lletres per a cançó per la seva versió musical del poema I beg your pardon, de Salvador Espriu.

El segon àlbum del grup va aparèixer el 2015, sota el títol El primer arbre del bosc. Aquesta vegada el primer senzill va ser la cançó del mateix nom. Com complement a l'àlbum el grup va produir el EP El segon arbre del bosc, incloent la cançó «Simplement» i quatre versions acústiques de cançons de l'àlbum.

El 2017 Blaumut va tornar amb l'àlbum Equilibri, on els elements electrònics dins l'arranjament van ser més significatius. Va produir videoclips oficials per a les cançons «Vint-i-un botons» i «Equilibri».

L'àlbum 0001 es va publicar el febrer de 2020. Amb una fórmula musical resolta gràcies a un pop elegant embellit amb pinzellades de folk i clàssica, el quintet Blaumut liderat pel cantant barceloní Xavi de la Iglesia va irrompre a l’escena fa gairebé deu anys i es va convertir ben aviat en un dels grups més populars. Part de la culpa va ser d’aquella saborosa llesca de “Pa amb oli i sal” i de la melodia d’un camí fet amb “Bicicletes”. El seu quart treball, 0001, és un àlbum conceptual que gira al voltant de la condició humana. Nou començar en la carrera d’un grup que els acosta a una declinació sonora més contemporània. El disc s'arrodoneix amb la producció de Joel Condal, Xavi de la Iglesia i la mateixa banda, així com l'assessorament artístic i els teclats de Dani Espasa.

Discografia

Àlbums

El turista (2012)Bicicletes. Only You (i el teu xampú), El llimoner, Les 7 i quart, Islàndia, 100ºC, El turista,  Massa tard, Esquimals. Pa amb oli i sal, Paisatge nº 8, Octubre


El primer arbre del bosc (2015)


El segon arbre del bosc, EP (2015)


Equilibri (2017)


0001 (2020): Intro (Instrumental) 00:14,  Ara, aquí, present03:59, De veritat03:18, Cel estranger03:53, Imparell03:35, El teu jo03:58 ,Ombra04:01 ,0001 02:24, Aquest moment03:57, El sol dura un dia 03:48,Epíleg03:39, Poesia lenta03:40, Eclipsi03:56, La platja05:06