EnMatu

enMatu: El pop-folk català amb un toc de poesia 

enMatu és un grup de música català que va néixer a Girona el 2020, fusionant elements de pop, folk, electrònica i poesia. Les seves lletres, escrites pel cantant i compositor Arnau Matu, aborden temes d'amor, de la natura i de la societat, amb un toc de sensibilitat i reflexió. 

El grup està format per Arnau Matu (veu i guitarra), Pau Vidal (baix), Marc Serra (bateria) i Guillem Mata (guitarra). Els quatre músics es van conèixer a través de l'escena musical de Girona i van decidir unir forces per crear un projecte musical original i diferent.


El seu primer single, "Sempre de rally", va ser llançat el 2021 i va aconseguir un gran èxit a Catalunya. La cançó va ser elogiada per la seva melodia enganxosai la seva lletra positiva, que parla de la importància de continuar endavant, tot i les adversitats.


El 2022, enMatu va publicar el seu primer àlbum, "Dimonis". L'àlbum va ser produït pel músic i productor Dani Fontrodona i va ser elogiat per la crítica per la seva bellesa i la seva sensibilitat. El disc va ser nominat al premi Enderrock al millor disc de pop-rock.


El 2023, enMatu va publicar el seu segon àlbum, "Cadaqués". L'àlbum va ser produït pel mateix Dani Fontrodona i va continuar la línia del seu predecessor, amb cançons pop-folk amb un toc de poesia. El disc va ser elogiat per la crítica per la seva maduració i la seva evolució musical.


enMatu és un grup amb un gran potencial. Les seves cançons són senzilles i directes, però també tenen una profunditat que les fa connectar amb l'oient. El grup té un missatge clar i positiu, i creu que la música pot ser una eina de canvi.


Discografia


Dimonis (2022)

Cadaqués (2023)

Senzills


Sempre de rally (2021)

Dimonis (2021)

Cadaqués (2023) 

Influències


enMatu ha citat com a influències musicals grups com The Beatles, Pink Floyd, Radiohead i Björk. També han estat influenciats per la música tradicional catalana, com ara el gènere de la sardana 

Missatge


enMatu vol crear música que connecti amb les persones i que les inspiri a ser millors. Les seves lletres aborden temes universals com l'amor, la natura i la societat. El grup creu que la música pot ser una eina de canvi i que pot ajudar a crear un món millor.

enMatu és un grup que està cridant l'atenció de la crítica i del públic. Les seves cançons són originals i fresques, i el seu missatge és positiu i esperançador. Són un dels grups de música catalana més prometedors del moment.