Manu Guix

Manu Guix (Barcelona, 8 de desembre de 1979) és un compositor, director musical, intèrpret i actor català. Ha estat vinculat al programa de televisió Operació Triomf des de la seva creació l'any 2001, i ha intervingut en totes les edicions del programa.

La seva formació musical va començar l'any 1987, al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i va cursar estudis a l'Escola LIPA (Liverpool of Performing Arts).

Durant aquests anys, els seus professors de piano van ser: Glòria Sol, Jordi Concegal, Carlota Garriga, Narcís Bonet, Alícia de Larrocha, María Jesús Crespo i Carles Marquès.

Ha enregistrat sis treballs discogràfics en solitari i ha participat en diversos espectacles musicals com a cantant i director musical, com per exemple a "Grease, el musical de tu vida", "El Petit Príncep", "La jaula de las locas", "La tienda de los horrores" i "Cantando bajo la lluvia".

Al llarg de la seva carrera ha obtingut diversos premis pel seu talent i professionalitat, com el Premi Butaca, rebut el 1997 per "Tu, Jo, Ell, Ella... i Webber... i Schönberg..." a l'espectacle revelació de la temporada, i el mateix guardó concedit el 1998 per "El Somni de Mozart" com a millor director musical.

És el propietari, des del 2010, de l’estudi de gravació Medusa Estudio BCN, juntament amb Roger Rodès.

La temporada 2012 – 2013 va presentar, juntament amb Àngel Llàcer, el programa de ràdio Els optimistes (Catalunya Ràdio), durant el migdia.

El 2018 va ser Director Musical a Operación triunfo 2018 i 2020.

en solitari

Reconeixements